Miserable taartje

€21,95

Productbeschrijving

Het gebak is niet zo armzalig als de naam laat vermoeden. Dit pateeke behoort tot de top tien in de wereld van de patisserie. Waar het vandaan komt is moeilijk te achterhalen. Rond 1920 werkt Pierre Gaelens in Brussel bij één van de meest prestigieuze banketbakkerijen van het land: ‘Maison Jean Bol’, uitgebaat door twee Zwitserse broers. Daar leert hij Misérable maken. Het recept neemt hij mee naar Knokke en opent in 1932 een bakkerij-patisserie op de kunstlaan. In het Limburgse Oud-Rekem beweren ze dan weer dat zij de beste Misérable maakten. Aan de oorsprong ligt een goed bewaard geheim recept dat bakker Jan Jansen in 1929 uit Brussel meebracht en in zijn dorp introduceerde. Het is de specialiteit van Oud-Rekem geworden. Nog een andere bron geeft aan dat de patisserie ‘Du Finistére’ uit Brussel dit amandelgebak het eerst in de etalage zette.(bron www.antwerpenkoekenstad.be)

Het gebak bestaat uit een laag amandelbiscuit, daarop wordt vanille boterroom gespoten, daarboven een laag amandelbiscuit en het geheel wordt sober met een laagje poedersuiker afgewerkt.

Bij Dukers wordt dit taartje en gebak sinds 2017 ook zelf gemaakt door de banketbakker . Het is bestelbaar als taart of als gebak elders in de webshop.

Misschien vindt u deze ook leuk…

Christoffeltaart (vriesvers)

€21,40€24,95

Selectie wissen

Christoffeltaart (vriesvers)

€21,40€24,95

Hazelnoot Progress taart (vriesvers)

€21,40€24,95

Selectie wissen

Boomstam Caramel

€12,50