Wist u dat…

…  wanneer U een vraag heeft, deze het beste per email naar info@dukers.nl sturen. Wij proberen elke vraag binnen enkele dagen te beantwoorden. Ook hebben we hieronder alvast een aantal vaak gestelde vragen voor U op een rijtje gezet.

…Limburgse vlaai en andere produkten (bv. belegde broodjes) bestellen heel eenvoudig is ?
Gewoon via onze webshop de gewenste vlaaien, taarten of broden uitkiezen, wel of niet alvast betalen en dan aangeven in welke winkel u dit wenst te halen.
Bezorging van grotere bestelling kan alleen in overleg met kantoor 046-4260142 en alleen in de ochtenduren van maandag t/m zaterdag.

…Limburgse vlaaien en andere produkten bestellen voor op u zelf of uw bedrijf heel makkelijk is ?
Dit kan via de webshop zoals een particuliere klant. Wij kunnen de vlaaien indien gewenst voor u snijden en bezorgen tussen Sittard en Maastricht. Bezorging enkel in de ochtenduren. Betaling van de vlaaibestelling kan met IDeal in de shop, contant aan de chauffeur of vooraf via de bank. Wij verwerken geen creditcard en de chauffeur heeft geen mobiel pin. 

…vlaai snijden en bezorgen extra tijd kost van onze Nederlandse medewerkers?
Daarom vragen wij voor het snijden en voor het bezorgen van kleine bestellingen een vergoeding in deze kosten.

….. vlaai zelf snijden heel gemakkelijk is met onze vlaaikantjes onder de vlaai?  Op onze vlaaikantjes staan haaks dunne streepjes. Als u vanuit het midden van de vlaai met de punt van het mes naar dit streepje snijdt, heeft u de vlaai mooi in dezelfde maat stukken gesneden. 

… gebak, warme snacks en belegde broodjes bestellen ook mogelijk is ?
Bijna alles kan besteld worden bij Dukers, in goed overleg is veel mogelijk. Dit kan per mail, via het contactformulier of telefonisch. 

….wij al jaren HACCP-goedgekeurd zijn. Jaarlijks krijgen wij onverwachte controles van onze producten en bakkerij. Deze worden uitgevoerd door het onafhankelijke Nederlans Bakkerij Centrum

wij ons best doen om zo milieuvriendelijk te zijn. Dus ook onze verlichting CO2 neutraal te maken door overal led-verlichting aan te brengen. Ook proberen we de logistiek zo efficiënt mogelijk te regelen, zodat we zo min mogelijk diesel verspillen. 

…..de meeste vragen over brood en andere producten worden beantwoord door deze site :
http://www.brood.net/brood-vraag-antwoord

…..brood bewaren hier goed beschreven wordt voor u  brood bewaar-en serveertips

….  veel van onze overgebleven niet-verkochte produkten naar de Voedselbank Sittard-Geleen gaat of naar veeboeren in de omgeving?
Wekelijks halen zij bij de bakkerij in Stein het brood op, welke door ons voor hun bewaard zijn. Hiermee voorkomen we onnodige verspilling en we helpen we onze medemens die het goed kan gebruiken.  Omdat we zo min mogelijk willen verspillen vragen wij ook altijd of het mogelijk is uw wensen te bestellen vooraf. 

…een slap stokbrood, krokant broodje of croissant   weer krokant wordt als het wordt ‘opgepiept’ ?
Ververs stokbrood met een slappe korst door het ca. 3 minuten in de op 180 C voorverwarmde oven te leggen. U kunt de oven uitzetten als het brood erin ligt.  Wel de korst eerst even wat bevochtigen.

…het niet verstandig is om brood in de koelkast te bewaren?
Brood droogt uit in de koelkast. Als u brood lang goed wilt houden, kunt u het beter in het vriesvak bewaren.

…ongesneden brood langer vers blijft dan gesneden?
Dat niet alleen, ongesneden brood is ook beter in te vriezen. Hoewel dat laatste weer minder handig is als u iedere dag een paar boterhammen uit de vriezer wilt halen.

…vochtig brood langer vers blijft?
Hoe vochtiger de broodsoort, hoe langer het bewaard kan worden. Roggebrood blijft dus langer vers dan een baquette.

…dagelijks brood eten gezond is?
Kinderen tot 4 jaar: 1-3 boterhammen per dag;
Tussen 4 – 12 jaar : 3-5 boterhammen per dag;
Jongeren van 13-21 jaar: 5-8 boterhammen per dag;
Volwassenen: 5-7 boterhammen per dag.

…brood de belangrijkste leverancier is van de nodige voedingsstoffen is?
Brood blijkt van alle voedingsmiddelen de belangrijkste leverancier van koolhydraten (zetmeel) voedingsvezel, ijzer, koper, magnesium en jodium.

…brood bij ontdooien in de magnetron in de plastic zak moet blijven zitten?
Bij het ontdooien in de magnetron het brood in de plastic zak laten zitten, om sterke uitdroging te voorkomen.