3 keer Bekroond met Goud!

Wij feliciteren onze bakkers! Drie producten zijn ‘Bekroond met Goud’, een prachtige prestatie!

20211103-A120330004001-Natbanket-8000098 20211103-B120330011001-Droogbanket-8000025 20211103-C120330010001-Brooddienst-8000042

De rijstevlaai, speculaas en het Elsenrader brood zijn door de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum gekeurd en bekroond met GOUD. Hiermee voldoen de producten aan de strenge kwaliteitseisen en onderscheidt het zich van andere producten. 

Bakkers die kwalitatief hoogwaardige producten bakken, komen in aanmerking voor een Gouden Bekroning. Tijdens de keuring, die wordt uitgevoerd door de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen, wordt naar diverse aspecten van het product gekeken. De geanonimiseerde producten worden beoordeeld op bijvoorbeeld vorm, kleur, geur en smaak/aroma.

Om in aanmerking te komen voor een Gouden Bekroning moet het product aan hoge eisen voldoen. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op 3 onderdelen de maximale score haalt en op alle andere onderdelen niet lager scoort dan een 4, verdient het de titel Bekroond met Goud. De met Goud Bekroonde producten zijn voor de consument herkenbaar door de gouden zegel. Alle producten die met Goud Bekroond worden, zijn terug te vinden op de website www.bekroondmetgoud.nl

Het Nederlands Bakkerij Centrum is het kennis- en adviescentrum voor de bakkerij. Bij het Nederlands Bakkerij Centrum werken diverse keurmeesters met een lange staat van dienst in de bakkerijsector. De keuringen van het Bakkerij Centrum zijn objectief en onafhankelijk en worden al ruim 100 jaar uitgevoerd.