Wist u dat…

…  wanneer U een vraag heeft, deze het beste per email naar info@dukers.nl sturen. Wij proberen elke redelijke vraag binnen enkele dagen te beantwoorden. Ook hebben we hieronder alvast een aantal vaak gestelde vragen voor U op een rijtje gezet.

…Limburgse vlaai en andere produkten (bv. belegde broodjes) bestellen heel eenvoudig is ?
Gewoon via onze webshop de gewenste vlaaien, taarten of broden uitkiezen, wel of niet alvast betalen en dan aangeven in welke winkel u dit wenst te halen.
Bezorging van grotere bestelling kan alleen in overleg met kantoor 046-4260142 en alleen in de ochtenduren van maandag t/m zaterdag.

…Limburgse vlaaien en andere produkten bestellen voor op u zelf of uw bedrijf heel makkelijk is ?
Dit kan via de webshop zoals een particuliere klant. Wij kunnen de vlaaien indien gewenst voor u snijden en bezorgen tussen Sittard en Maastricht. Bezorging enkel in de ochtenduren. Betaling van de vlaaibestelling kan contant aan de chauffeur of vooraf via de bank.

…vlaai snijden en bezorgen extra tijd kost van ons en onze medewerkers?
Daarom rekenen wij voor het snijden en voor het bezorgen van kleine bestellingen een vergoeding in deze kosten.

…gebak, warme snacks en belegde broodjes bestellen ook mogelijk is ?
Bijna alles kan, mits in goed overleg.

….wij al jaren HACCP-goedgekeurd zijn. Jaarlijks krijgen wij onverwachte controles van onze producten en bakkerij.

wij ons best doen om zo milieuvriendelijk te zijn, dus ook onze verlichting CO2 neutraal te maken door overal led-verlichting aan te brengen.

…..de meeste vragen over brood en andere producten worden beantwoord door deze site :
http://www.brood.net/brood-vraag-antwoord

…. wij ons brood wat wel nog eetbaar maar niet meer verkoopbaar is naar de Voedselbank Sittard-Geleen gaat ?
Wekelijks halen zij bij de bakkerij in Stein het brood op, welke door ons voor hun bewaard zijn. Hiermee voorkomen we onnodig weggegooid goed brood en helpen we onze medemens die het goed kan gebruiken.

…een slap stokbroodje of croissant  ‘opgepiept’ kan worden?
Ververs stokbrood met een slappe korst door het ca. 5 minuten in de op 180 C voorverwarmde oven te leggen. Met een te harde korst eerst even wat bevochtigen.

…het niet verstandig is om brood in de koelkast te bewaren?
Brood droogt uit in de koelkast. Als u brood lang goed wilt houden, kunt u het beter in het vriesvak bewaren.

…ongesneden brood langer vers blijft dan gesneden?
Dat niet alleen, ongesneden brood is ook beter in te vriezen. Hoewel dat laatste weer minder handig is als u iedere dag een paar boterhammen uit de vriezer wilt halen.

…vochtig brood langer vers blijft?
Hoe vochtiger de broodsoort, hoe langer het bewaard kan worden. Roggebrood blijft dus langer vers dan een baquette.

…dagelijks brood eten gezond is?
Kinderen tot 4 jaar: 1-3 boterhammen per dag;
Tussen 4 – 12 jaar : 3-5 boterhammen per dag;
Jongeren van 13-21 jaar: 5-8 boterhammen per dag;
Volwassenen: 5-7 boterhammen per dag.

…brood de belangrijkste leverancier is van de nodige voedingsstoffen is?
Brood blijkt van alle voedingsmiddelen de belangrijkste leverancier van koolhydraten (zetmeel) voedingsvezel, ijzer, koper, magnesium en jodium.

…brood bij ontdooien in de magnetron in de plastic zak moet blijven zitten?
Bij het ontdooien in de magnetron het brood in de plastic zak laten zitten, om sterke uitdroging te voorkomen.