Doe meer met brood

Met brood en broodproducten kan zoveel meer dan u misschien denkt. In Nederland wordt brood vooral gegeten met het ontbijt of als lunch, maar u kunt brood ook heerlijke genieten als aperatiefhapje of borrelhapje op uw feestje. Dit zijn  veel gezondere gerechten dan een (oven)kroket of bitterbal en heel handig ruim van te voren te maken, tot wel een paar dagen van te voren.

Googled u maar eens naar aperatiefhapjes met brood. Als u bijvoorbeeld broodrolletjes wilt maken, vraagt u dan aan onze verkoopster om een vierkant brood (ons casino witbrood of zonnestoetbrood) in de lengte te snijden ipv “normaal”. 

U haalt van de snee de korsten af en kunt dan de lange sneden telkens dun beleggen (bijv. met salami óf serranoham óf kruidenroomkaas) en de hele lengte oprollen. Pak dit rolletje in in aluminiumfolie en leg dit in de ijskast (binnen 48 uur gebruiken) of in de diepvries (max. 1 week). Uit de diepvries een paar uur van te voren eruit halen. Vlak voor gebruik de rolletjes uit de folie halen, in de gewenste dikte snijden, prikker door het rolletje en het kan gepresenteerd worden.  Smakelijk eten.

Deze aperatief broodrolletjes zijn ook heerlijk op een zonnige zomerse middag op het terras als u geen zin om te koken heeft. Samen met een soepje of salade maken ze uw maaltijd compleet. 

Ook kunnen ze makkelijk mee in de gekoelde picknickmand. Als u ze er bevroren in doet, blijft de rest ook goed koud. 

Er staan op internet zoveel verschillende ideeën dat ik u deze niet allemaal hoef op te gaan noemen. Wij van Dukers zorgen graag voor de goede basis, heerlijk vers, gezond en eerlijk brood.